Pomaly prichádza jeseň a s ňou aj tekvice! Hokkaido má výbornú maslovú chuť a tenkú šupu, ktorá sa neodstraňuje (!), keďže je plná vitamínov (provitamín A, vitamín E a C). Na tento recept použi buď malú tekvicu, alebo zvyšok očisti od jadierok a skladuj v chladničke.
Musím uznať, že babám z Jemine sa recept podaril, u nás sa po nej len tak zaprášilo. K nátierke sa skvele hodí aj paleo chlieb, ktorý sme piekli minule.
Čo budeš potrebovať?
1/2 stredne veľkej tekvice hokaiddo
veľká hrsť namočených kešu orieškov
50 g červenej šošovice
1 strúčik cesnaku
1/2 čaj. lyžičky kurkumy
morská soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 poliev. lyžica provensálskeho korenia
Postup
- Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kúsky (hokkaido netreba šúpať). Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 20-25 min. pri teplote 200°C, kým nwmá zlatistý nádych.
- Medzitým si v hrnci uvaríme červená šošovicu v dvoj- až trojnásobnom množstve vody (vodu po uvarení nevylej).
- Tekvicu, šošovicu a scedené kešu oriešky rozmixujeme spolu s pretlačeným cesnakom, soľou a koreninami do hladka.
Veľa šťastia pri varení a dobrú chuť!
(viki)