Pomaly prichádza jeseň a s ňou aj tekvice! Hokkaido má výbornú maslovú chuť a tenkú šupu, ktorá sa neodstraňuje (!), keďže je plná vitamínov (provitamín A, vitamín E a C). Na tento recept použi buď malú tekvicu, alebo zvyšok očisti od jadierok a skladuj v chladničke. :)

Musím uznať, že babám z Jemine sa recept podaril, u nás sa po nej len tak zaprášilo. :) K nátierke sa skvele hodí aj paleo chlieb, ktorý sme piekli minule.

 

Čo budeš potrebovať?

1/2 stredne veľkej tekvice hokaiddo

veľká hrsť namočených kešu orieškov

50 g červenej šošovice

1 strúčik cesnaku

1/2 čaj. lyžičky kurkumy

morská soľ podľa chuti

mleté čierne korenie podľa chuti

1 poliev. lyžica provensálskeho korenia

 

Postup

  1. Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kúsky (hokkaido netreba šúpať). Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 20-25 min. pri teplote 200°C, kým nwmá zlatistý nádych.
  2. Medzitým si v hrnci uvaríme červená šošovicu v dvoj- až trojnásobnom množstve vody (vodu po uvarení nevylej).
  3. Tekvicu, šošovicu a scedené kešu oriešky rozmixujeme spolu s pretlačeným cesnakom, soľou a koreninami do hladka.

 

Veľa šťastia pri varení a dobrú chuť!

(viki)